Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες Πάτρα 2019

Beach Tennis Γυναικών: Πρώην σπουδαίες τενίστριες ξεχώρισαν στο ταμπλό

Aθλήτριες από το Τένις και το Βόλεϊ έκαναν τη διαφορά στους πρώτους αγώνες του κυρίως ταμπλό των γυναικών στο Βeach Τennis στο πρωινό πρόγραμμα της πρεμιέρας των Μεσογειακών Παράκτιων.

Aθλήτριες που προέρχονται από το Τένις και το Βόλεϊ έκαναν τη διαφορά στους πρώτους αγώνες του κυρίως ταμπλό των γυναικών στοΒeach Τennis κατά την διάρκεια του πρωινού προγράμματος της πρεμιέρας των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων στην εγκατάσταση «Αρτεμις» στην Πάτρα.

Οι δύο ομάδες της Γαλλίας, η Εθνική Ελλάδας Ι και οι ομάδες του Σαν Μαρίνο και της Πορτογαλίας πήραν πανηγυρική πρόκριση στον β΄γύρο του ταμπλό χαρίζοντας πλούσιο θεάμα στους θεατές που έσπευσαν να γνωρίσουν το άθλημα του Βeach Τennis.

Μία αθλήτρια του Βeach Volleyball, η 37χρονη Αναστασία KOKKINOY και μία πρώην παίκτρια και πλέον προπονήτρια του Τένις, η 35χρονη Ασπασία ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ έκαναν εντυπωσιακή εμφάνιση στο κεντρικό γήπεδο και νίκησαν με 2-0 σετ (6-0, 6-0) τις 20χρονες Αλγερινές Ηanine BOUDJADI και Sihem SAHLI.

«Έπαιζα κλασικό βόλεϊ και Beach Volleyball και πριν από λίγο καιρό ανακάλυψα το Βeach Τennis. Είναι ένα εξαιρετικό άθλημα που μπορεί να έχει περιθώρια εξέλιξης στην Ελλάδα», δήλωσε η ΚΟΚΚΙΝΟΥ.

Πρώην πρωταθλήτριες του τένις είναι οι Marika COLONNA και Alice GRANDI από το Σαν Μαρίνο. Ασχολούνται αποκλειστικά με το Beach Tennis και θα είναι από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν, όπως φάνηκε από τη νίκη τους με 6-1, 6-4 απέναντι στην Άντρια ΤΣΑΓΚΑΡΙΔΟΥ και την Ελεονώρα ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ από την Κύπρο.

Από τα μεγάλα φαβορί για ένα μετάλλιο είναι η ομάδα της Γαλλίας Ι, αποτελούμενη από τις Μagali GARNIER και Julie CABRIT, οι οποίες επικράτησαν 6-1, 6-1 των 26χρονων διδύμων από το Μαρόκο Camilia και Sarah BENABDELJALIL.

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε και η δεύτερη ομάδα της Γαλλίας (ΙΙ) αποτελούμενη από τις αδελφές HORAU. Οι πρώην τενίστριες Marie Eve HORAU και Mathilde HORAU νίκησαν με 6-0, 6-2 την Εθνική Ελλάδας ΙΙ αποτελούμενη από την 36χρονη Βαρβάρα ΚΑΤΑΚΑΛΙΔΟΥ και την 48χρονη Αλεξάνδρα ΤΣΙΚΑ η οποία είναι άλλοτε αθλήτρια του Τένις και τα τελευταία οκτώ χρόνια παίζει Βeach Τennis έχοντας προπονητή και σύντροφο της τον Γιώργο ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ.

«Το Βeach Τennis είναι ένα σχετικά νέο άθλημα που μπορεί να προσφέρει πολλά σε κάθε ηλικία. Απαιτεί γνώσεις και καλή φυσική κατάσταση και είμαι σίγουρη πως τα επόμενα χρόνια θα αναπτυχθεί περισσότερο», είπε η Αλεξάνδρα ΤΣΙΚΑ.

Οι τυχερές – άτυχες του Α΄γύρου ήταν η Ana Catarina ALEXANDRINO και η Manuela Cristina CUNHA από την Πορτογαλία οι οποίες προκρίθηκαν άνευ αγώνος καθώς οι Τυνήσιες Quien Ben SENDRINE και Αziza BHIRI απέσυραν την συμμετοχή τους. «Χαιρόμαστε για την εύκολη πρόκριση αλλά λυπούμαστε που δεν καταφέραμε να αγωνιστούμε», είπαν οι αθλήτριες από την Πορτογαλία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x